Πλαστικοί χειρουργοί – Χαρακτηριστικά ενός καλού πλαστικού χειρουργού

Η επιλογή πλαστικού χειρουργού είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγχωτικά σημεία της διαδικασίας προετοιμασίας μίας πλαστικής επέμβασης. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι ο γιατρός είναι και αυτός που θα κρίνει αν θα γίνει η επέμβαση ενώ το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας – η οποία δεν είναι και τόσο απλή όσο νομίζουν μερικοί – εξαρτάται κυριολεκτικά από τα χέρια του. Εννοείται λοιπόν πως θα πρέπει να δείξετε μεγάλη ωριμότητα αλλά και προσοχή στην επιλογή του, έτσι ώστε να μην τη πατήσετε και να μην  έχετε προβλήματα εξαιτίας της αμέλειας που δείξατε σε αυτόν τον τομέα.

Πολλοί είναι λοιπόν αυτοί που έχουν τη διάθεση να αφιερώσουν τον χρόνο που πρέπει σε αυτή τη τόσο σημαντική επιλογή, αλλά υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που τους εμποδίζει: δεν ξέρουν και πολλά από πλαστική χειρουργική. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν ξέρουν ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένας καλός πλαστικός χειρουργός. Είναι άλλωστε εύκολο να βρει κανείς άρθρα για κακούς γιατρούς – πάντα γράφουμε πολλά για κάτι που δεν μας αρέσει – αλλά τα άρθρα για τους καλούς γιατρούς δεν είναι και τόσο πολλά και συνήθως αφορούν γιατρούς – celebrities.

Αν λοιπόν ψάχνετε για πλαστικό, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τα προσόντα που πρέπει να έχει ένα καλός γιατρός για να κάνετε την επιλογή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ: θεωρούμε δεδομένο ότι θα κάνετε μία επίσκεψη στο γραφείο του κατά τη φάση της επιλογής σας. Ο καλός πλαστικός χειρουργός λοιπόν:

Είναι κοντά σας

Αυτό το εννοούμε και μεταφορικά – περισσότερα γι’ αυτό σε λίγο – αλλά κυρίως κυριολεκτικά. Όσο πιο κοντά στο σπίτι σας είναι ο γιατρός, τόσο το καλύτερο. Μία επέμβαση χρειάζεται αρκετό χρόνο κι επισκέψεις για να ολοκληρωθεί, οπότε καλό είναι να μην κουράζεστε από τις μετακινήσεις και να μην ξοδεύετε πολλά χρήματα γι’ αυτές. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ασθενείς αντιμετώπισαν προβλήματα με τις επεμβάσεις τους γιατί κουράστηκαν από τις μετακινήσεις σε έναν γιατρό σε άλλη πόλη ή περιοχή και τον ανάγκασαν να επιταχύνει τις διαδικασίες ή απλά σταμάτησαν τις επισκέψεις.

Δεν θα σας υποδείξει τι να κάνετε

Η γνώμη ενός ειδικού πάντα μετράει και καλό είναι να τη ζητάτε, όμως όταν πρόκειται για τον εαυτό και την εμφάνιση σας, ο μόνος ειδικός είστε εσείς και μόνο η δική σας γνώμη μετράει. Αν λοιπόν πάτε σε κάποιον γιατρό για να αλλάξετε τη μύτη σας και αυτός σας προτείνει να κάνετε και αύξηση στήθους, απλά θέλει να βάλει περισσότερα λεφτά από εσάς και σας βλέπει σαν πελάτη και όχι σαν ασθενή. Οι μόνες υποδείξεις του γιατρού που πρέπει να αποδεχθείτε, είναι αυτές που σχετίζονται με την υγεία σας. Οι καλύτεροι πλαστικοί χειρουργοί της χώρας μας δεν έχουν ανάγκη να σας πιέσουν να κάνετε μια πλαστική επέμβαση και ένας σωστός επαγγελματίας θα σας υποδείξει αν πραγματικά πρέπει να κάνετε μια επέμβαση ή αν δε χρειάζεται.

Θα σας αφιερώσει όσο χρόνο χρειάζεστε

Ένας καλός πλαστικός χειρούργος πρέπει να προσφέρει και κάποια ψυχολογική υποστήριξη στον ασθενή του και να του δείξει κατανόηση και υπομονή. Ένας συνειδητοποιημένος ασθενής ξέρει πολύ καλά και καταλαβαίνει ότι η επέμβαση που θα κάνει θα έχει μόνιμα αποτελέσματα και ίσως και να ενέχει και κάποιους κινδύνους. Είναι λογικό λοιπόν να έχετε απορίες και να περιμένετε από τον γιατρό σας να σας τις λύσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο γιατρός απλά να κοιτάει το ρολόι μέχρι το επόμενο του ραντεβού και να σας κόψει απότομα όταν πλησιάσει η ώρα.

Σας λέει όλη την αλήθεια

Πολλοί έχουμε στο μυαλό μας μια πολύ λανθασμένη εικόνα για τις πλαστικές. Τις θεωρούμε απλές επεμβάσεις και πολλοί νομίζουν ότι δεν έχουν καν χρόνο ανάρρωσης. Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Κάποιες επεμβάσεις χρειάζονται μπορεί να έχουν κι έναν αρκετά μεγάλο – και ίσως και δύσκολο για κάποιο διάστημα – χρόνο ανάρρωσης. Ο γιατρός σας θα πρέπει να σας πει την αλήθεια και μάλιστα χωρίς καν να τον ρωτήσετε εσείς. Οι γιατροί που κρύβουν τέτοια πράγματα από τους ασθενείς τους, απλά φοβούνται μη τους τρομάξουν και τους χάσουν από πελάτες.